torstai 17. joulukuuta 2015

Lietsun koodauskerhon syksy 2015

Tänä syksynä kerhon aloitti huimat 21 kerholaista (luokilta 5 - 8). Joulukuussa mukana oli vielä 13 innokasta koodaria. Syksyn aikana kerholaiset ovat saaneet valita erilaisia projekteja oman kiinnostuksensa mukaan. Tässä niistä muutamia.

Lego-robotit

Kerhossamme on rakennettu ja koodattu syksyn aikana mm. kolmea sumo-robottia, yhtä koirarobottia, kahta viivan seuraajaa, yhtä musiikkia soittavaa robottia sekä yhtä "fantasia-ajoneuvoa". Viivan seuraajat eivät vielä seuraa viivaa, mutta yritys on kova. Tässä pieni pätkä toisen viivan seuraajan koodia:

EV3:n ohjelmointi ympäristö on graafinen
Tässä sumorobotit ottavat toisistaan mittaa:


Ja tässä robottikoira yrittää kävellä (tosin vähän hassusti käy):

Racket - koodaus

Racket:llä syntyi syksyn aikana nämä hienot kuvat (osa vaati jopa rekursiivisen funktiokutsun ja listojen käyttämisen!). Myös yksi Packman animaatio/peli on hyvässä vauhdissa.

Death Pack Crystal

Death Pack Ellipse

Juuson talo


Death Star 2.0


Crazy Pixel
3D - mallinnus

Kaksi kerholaista teki 3D - malleja, sekä Blenderillä että SketchUp:illa. Myös ensimmäinen kerhossa mallinnettu esine tulostettiin 3D - tulostimella (lentokone).

Tässä kerhossa tehtyjä SketchUp - malleja:

Ilves - logo

Näsinneula

Laurin talo
Arduino - koodaus

Tänä syksynä kokeilimme ensimmäisen kerran ohjelmoida Arduinoa ja saimme ledit vilkkumaan. Teimme sen DrRacket - ohjelmalla käyttämäll ASIP - protokollaa:


Keväällä jatkuu

Keväällä onkin edessä sitten osallistuminen Tampereen Innokas kick-off:in näytöslajeihin sekä toimiminen tutoreina opettajien työpajoissa. Toukokuussa osallistumme myös Helsingissä järjestettävään Robocup Junior SM - kisoihin. Jännittävää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti