sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Vierailu Tampereen Hacklabiin

Innokas-verkoston Tampereen aktiivit kävivät tutustumassa Tampereen Hacklabin tiloihin ja toimintaan tiistaina 19.5. Hacklab on Mode 5w Ry:n ylläpitämä ja pyörittämä harrastustila, jossa jäsenet voivat käyttää tiloista löytyviä työkaluja ja koneita. Jäsenmaksun lisäksi Hacklab-yhteisön jäsenten odotetaan osallistuvan tilan välineiden huoltamiseen ja kunnostamiseen.

Hacklab:in tiloista tuntui löytyvän aivan kaikkea. Jäsenten käytössä on: CNC-laserleikkuri (puulevyt, muovilevyt, nahka jne.), CNC-plasmaleikkuri (metallilevyt), iso ja pieni CNC-jyrsin (puu), hiekkapuhallin sekä 3D-tulostin. Elektroniikan tekemiseen oli varattu kaksi työpistettä välineineen ja työkaluseinällä oli mistä valita. 

Plasma- ja laserleikkurit, 3D-tulostin, työkaluseinä sekä Mika, Timo, Auli ja Juha

Hacklab:ssä voi siis tehdä lähes mitä vaan: koristeleikkauksia puulevyihin, leikatuista puulevyn paloista koottavia esineitä, tulostaa muoviesineitä, rakentaa robotteja jne.

Hacklabin tuotteita ja Timo
Hacklabissä tapasimme myös Arnon, joka esitteli meille uskomattomia robottejaa. Robotit olivat kuin pieniä eläviä olentoja, liikkuvia taideteoksia! Tässä videota Arnon roboista:


Suuri kiitos Hacklabille vierailusta, saimme paljon ideoita myös Innokas-verkoston toiminnan kehittämiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti