tiistai 14. lokakuuta 2014

Innokas: Kiinnostaako koodaus- ja robotiikka? (Oulu)

Olin Innokas-verkoston kouluttajana Kiinnostaako koodaus ja robotiikka - kiertueella Oulussa. Vedin kiertueen "Racketilla kohti uusia ulottuvuuksia" - koodauspajan aamu- ja iltapäiväsessiot. Vaikka Tampereelta Ouluun olikin hieman matkaa ja touhuun kului yksi syyslomapäivä, oli silti todella mukavaa opettaa Racket - ohjelmointia opettajille. 

Kahden tunnin aikana kävimme läpi huiman määrän asioita: peruslaskutoimitukset, kuvioiden piirtäminen, funktion ja muuttujan käsitteet sekä apufunktioiden kirjoittaminen. Tutustuimme nopeasti myös interaktiivisen ohjelman toteuttamiseen Racketillä (big-bang). Aamupäiväryhmän kanssa ehdimme katsoa myös listoja ja funktioita parametrina (map)!

Pajassa tapahtui todella paljon ajattelua, ongelmanratkaisua sekä koettiin onnistumisen riemua. Pajan pitäjää lämmitti kun pajan jälkeen joku totesi, että tämänhän oli ihan ymmärrettävää :-)

Lataa pajan materiaali tästä.

Pajassa koodattiin ohjeen mukaiset maalaa-auto - funktiot (sekä apufunktiot) ja ne kopioitiin osaksi valmista koodia (lataa tästä koodi). Sitten omilla autoilla päästiin kaasuttelemaan ja jarruttelemaan (k = kaasu j = jarru). Tätä hauskaa harjoitusta voit kokeilla oman luokkasi kanssa vapaasti! 
(maalaa-auto "green" "red")

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti